Sunday, 16 July 2017

RAAKAKAKKUJA HELSINGISSÄ

15

Palaillaan parin päivän taakse torstaihin, kun pyörähdettiin Saijan kanssa Helsingissä. Mulla viimeisestä kunnollisesta Helsingin reissusta oli jo aikaa, joten lähdin kyllä hyvin fiiliksin edelleen mun yhteen lemppari kaupungeista viettämään aikaa. Pieni flunssa oli kuitenkin päällä ja edessä oli pitkä päivä, mutta sitä tuskin huomasi kun oli niin mukavaa hyvässä seurassa!

2

Lähdettiin Seinäjoelta junalla jo varhain aamulla n. kello 7.30 aikaan Helsinkiin, jonne saavuttiin ennen yhtätoista. Meillä oli monen monta tuntia aikaa ennen illan raakakakku workshoppia, joten kierreltiin kauppoja, käytiin Marsaanalla, syötiin ja istuttiin hetki ihan vain voimia keräillen.

4-1

Lounaspaikka oli jälleen yksi iso ongelma, sillä ei oltu etukäteen mietitty sitä ollenkaan ja nälän iskiessä valinnanvaikeus oli entistäkin suurempi. Päädyttiin kuitenkin Kiilaan, josta napattiin lounasburgerit hyvin edullisesti ja saatiinkin masut täyteen loppupäivää varten. Kiilassa oon käynyt viimeksi monta vuotta sitten, mutta yhtä viihtyisä ja herkkullinen se oli kuin muistinkin!

10

Voitettiin tosiaan Saijan kanssa GreenStreetin instagram arvonnasta raakakakku- worksopit, joka järjestettiin torstaina illalla viiden aikaan. Mä en ollut tuohon päivään mennessä kuin kuullut raakakakuista, eli en ollut edes maistanut kyseisiä kakkuja :D Hahah

6

Raaka-aineet oli toinen toistaan oudomman kuuloisia ja harva oli omasta keittiöstä tuttu. Olikin mielenkiintoista käyttää uusia ainesosia ja samalla myös oppia paljon uutta! Workshopin aikana vetäjä kertoi meille vinkkejä raakakakkujen valmistukseen näin yleisesti, sekä ainesosien osalta myös paljon tietoa, kuten miksi mitäkin käytetään kakun koostumuksen vuoksi ja näin edelleen..

9
11

Meitä oli kymmenen osallistujaa ja yhteensä tehtiin neljä eri raakakakkua. Me saatiin Saijan kanssa kakuksemme ihana Mangovadelma, joka jo nimensä puolesta sai veden kielelle. Ohjetta ja ainesosia katsoessa hieman mietin, että mitäköhän tästä tulee, mutta onnistuttiin kyllä yllättävän hyvin ja näin huonona leipurina voin kyllä todeta, että raakakakut on super helppoja tehdä! Jos mä onnistuin, tekin onnistutte !!

14

Iloiset kakkuleipurit! Valmiin tuotoksen näette alta.
Maisteltiin lopuksi kaikkien tekemiä kakkuja ja aluksi olin sitä mieltä, että meidän oli ehkä huonoimman makuinen. Maistelin kuitenkin kaikkia läpi ja lopulta tulin siihen tulokseen, että juuri meidän oma Mangovadelma oli kaikista raikkain ja kevyimmän makuinen. Raakakakuthan tosiaan on aika "tuhteja" ja niitä kannattaakin ottaa ihan pienen pieni pala kerralla. Omaan makuun hieman erikoisia, mutta tämä raikas makuyhdistelmä maistui tälläiselle raakakakku- ensikertalaiselle varsin hyvin.

12

Laitan tähän vielä ohjeen ja ainesosat, jos haluatte kotona kokeilla! Kakun koko tässä tapauksessa taisi olla 19cm tai 22cm (en nyt lainkaan meinaa muistaa sitä, kirjoitan sen tähän tarkemmin kun muistuu mieleen) Jos joku kuvasta osaa päätellä halkaisijan niin paljasta haha. Kivoja herkkuhetkiä :*

POHJA
2,5 dl hasselpähkinää (pähkinäsekoitus myös ok)
1 dl taatelia
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljaa

VADELMATÄYTE
150 g vadelmaa
1 dl kookoskermaa
1,5 dl kookosöljyä
1 avokado
2 rkl tocoa
1 rkl soijalesitiinia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kookossokeria
0,5 dl hunajaa
1/4 tl suolaa

MANGOTÄYTE
Täysin samat ainesosat ja määrät kuin vadelmatäytteessä, mutta vadelman tilalle 130 g mangoa


VALMISTELUT
Ota mangot ja vadelmat sulamaan hyvissä ajoin. Poista taateleista kivet. Pingota leivinpaperi irtovuoan pohjalle..

POHJAN VALMISTUS
Jauha hasselpähkinät monitoimikoneessa. Lisää joukkoon taatelit, suola sekä vaniljajauhe. Sekoita massa tasaiseksi ja painele pohja kakkuvuoan pohjalle tasaisesti.

TÄYTTEEN VALMISTUS
Valmista ensin vadelmatäyte. Mittaa kaikki täytteen raaka-aineet tehosekoittimeen kookosöljyä lukuunottamatta. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää täytteen joukkoon lopuksi kookosöljy ja sekoita hyvin, täyte on valmis. Levitä vadelmatäyte pohjan päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat mangotäytteen. Haluat saada kakun hieman "hyytymään" ennen kuin lisäät päälle mangotäytteen.

Valmista mangotäyte samalla tavalla kuin vadelmatäyte. Lisää mangomassa tasaisesti vadelmakerroksen päälle. Koristele kakun pinta halutessasi ja anna jähmettyä kylmässä mielellään yön yli. 

No comments:

Post a Comment