Tuesday, 20 June 2017

MALLORCA - REISSU JA FIILIKSET

Tervehdys pitkästä aikaa!! Vihdoin ja viimein (melkein kuukausi reissun jälkeen) on luvassa reissupostausta. Kulunut kuukausi on kaiken kaikkiaan ollut kiireinen ja tälle postaukselle olen halunnut antaa aikaa ja panostusta, joten annetaan anteeksi pieni venähdys :D Kerronkin tässä yleisesti ja aika kattavasti meidän reissusta, omia fiiliksiä Mallorcasta ja läjäytän suoraan näytille kaikki lempparikuvat reissulta. Joten, eiköhän mennä suoraan asiaan!!

Reissuun lähdettiin tosiaan äitin kanssa toukokuun lopussa ja kohteena Mallorca, joka oli molemmille uusi paikka. Mulla ei ollut oikeastaan mitään ennakkoajatuksia Mallorcaa kohtaan, joten lähdin todella avoimin fiiliksin tsekkaamaan minkälaisesta paikasta on kyse. Ja sanon jo nyt, että tämä postaus on oikeastaan pelkkää hehkutusta ja positiivisia juttuja täynnä, sillä me molemmat rakastuttiin Mallorcaan ja erityisesti Santa Ponsan alueeseen suuresti!!

38a5

Meidän hotelli sijaitsi Santa Ponsassa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Mallorcan ytimestä Palmasta. Hotelli oli nimeltään Bahia Del Sol ja hotellilta löytyi niin uima-allasalue, sisäuima-allas ja sauna, kuntosali, kattoteranssi x2 ja "baari/allasbaari". Meillä oli puolihoito, eli aamupalan lisäksi syötiin hotellilla aina iltaruoka, joka oli vaihteleva, mutta ei ehkä ihan niin hyvä kuin oletin. Mutta hotellista voin antaa kyllä isoa peukkua. Vierestä liikkui kokoajan bussit Palmaan, ranta oli aivan vieressä ja ravintoloita ja pikkukauppoja löytyi hyvin. Mäkkäri ja Burger King löytyi myös aivan nurkan takaa, mutta ne ei ehkä oo se ykkös juttu tälläisilä reissuilla (lue; kävin reissun aikana myös mäkkärissä lounaalla).

31517

Syötiin tosiaan kerran päivässä muualla kuin hotellilla ja valittiin aina rafla vähän sen mukaan minkä kohdalla oli nälkä :D. Eli monipuolisesti vaihdeltiin paikkaa viikon aikana. Espanjassa hintataso ruoan suhteen oli todella vaihteleva, mutta pääosin pyörittiin aika samoissa kuin Kreikassa + vähän kalliimpaa. Riippui hyvin paljon mitä tilasi, mutta tarvittaessa pienelläkin budjetilla pystyy syömään ja elämään tälläisellä reissulla. Mä kuitenkin tykkään niiiiin paljon Kreikkalaisista ruoista ja herkuista, että edelleen oon sitä mieltä että ruoan puolesta Kreikka vie Espanjan 100-0. Tuolla menin oikeastaan Pizza, hamppari, pasta- linjalla, sillä Espanjan omat herkut ei nappaa oikeastaan yhtään..

2118

Palmassa ja ylipäätänsä Mallorcalla riitti myös nähtävää. Ei suunniteltu etukäteen hirveästi mitä halutaan tehdä ja nähdä, vaan mentiin vähän päivä kerrallaan fiiliksen mukaan. Äiti kävi tippukiviluolilla mun loikoillessa rannalla, sillä itseä se ei henkilökohtaisesti kiinnostanut. Reissu luolille oli myös ollut aika kallis ja kuulemma ei aivan rahan arvoinen, mutta nämäkin toki riippuu niin ihmisestä ja minkälaista sisältöä lomalle haluaa. Käytiin kuitenkin kuvassa näkyvässä Palmassa sijaitsevassa Katedraalissa, joka oli kyllä todella hieno. Kuumuus paahtoi kyllä kovasti tuolla liikkuessa, mutta sitä toki lähdettiin hakemaankin.

Kierreltiin paljon niin Santa Ponsaa kuin Palmaa, mutta todettiin reissun jälkeen että tuonne olisi voinut jäädä vielä toiseksikkin viikoksi. Nähtävää on enemmän kuin edes tietää, vaikka suhteellisen pienestä paikasta on kyse. Onneksi käytiin kuitenkin parin tunnin rannikkoristeilyllä, jolla pääsi näkemään vähän muitakin "pienempiä" lomakyliä Santa Ponsan lisäksi.

1620242523

Mitä tulee sitten siisteyteen ihmisiin ja yleiseen fiilikseen, niin Mallorca saa kyllä täydet pisteet multa. Vertasin tosi paljon reissun aikana kaikkea Kreikkaan, koska siellä on tullut matkusteltua paljon enemmän. Siisteys Mallorcalla oli ihan omaa luokkaansa, sillä kadut oli todella puhtaita, ihmiset siistejä, rannat hyvin hoidettuja ja kaikki oikeastaan paljon siistimpää mitä todellaakaan etukäteen kuvittelin. Tuli sellainen raikas olo kävellessä Santa Ponsassa ja myös Palmassa. Palmassa varsinkin kun kyseessä isompi kaupunki, ei ollut sellaista tunkua oloa kuten esim Hanialla, vaan kaikki oli avaraa ja siistiä. Ihmiset myös koko reissun ajan oli todella ystävällisiä, tai sitten meidän kohdalle sattui vaan ja ainoastaan niitä ystävällisiä :D

3029

Sitten päästäänkin shoppailuun! Me pyörittiin Palman kaupoilla useampanakin päivänä, sillä bussit kulki todella hyvin ihan vaan parin euron hintaan. Palmasta löytyy todella hyvin kaikkea kaikille ja kauppojen osalta oikeastaan ihan samat mitä Barcelonassakin, eli kaikki. Ostoskeskuksiakin on, mutta niihin ei lähdetty seikkailemaan. Mutta vaikka ei tehty etukäteen hirveästi selvittelyä siitä, missä mikäkin kauppa sijaitsee, löytyi ne todella helposti. Kaikki on sijoiteltu samalle alueelle ja melkein samalle tiellekkin, joten tälläisen himoshoppailijan on varsin helppo koluta useampi putiikki läpi saman päivän aikana :D  Näillä pienemmillä kaduilla/teillä, joilta löytyi isompien vaateketjujen liikkeitä kuten pienempiäkin putiikkeja, oli kuitenkin kerjäläisiä ja kaiken maailman rimputtelijoita ja soittelijoita. Näitä nyt toki löytyy ihan Helsingistäkin, joten ei ollut mitenkään häiritsevä tekijä. Ja voi vitsit mainittakoon vielä se, että ihmiset oli niin tyylikkäitä ja kauniita tuolla!! Joka toisen päältä löytyi joku vaate, jota olisi tehnyt mennä mieli kysymään, että mistä se on ostettu!

3234
3536b

Lisätään vielä shoppailuasiaan sen verran, että tuoltahan löytyi Festival Park- niminen outlet myymälä. Kyseessä on isohko alue, jolta löytyy niin Niken, Lacosten, Leviksen, Guessin, Tommy Hilfigerin ja monien muiden merkkien outlet-myymälöitä. Tuonne pääsi junalla ihan 15 minuutissa Palman keskustasta ja suosittelenkin vierailemaan tuolla mikäli Mallorcalle on suunta! Enemmän toki äiti löysi tuolta juttuja, sillä suuri osa oli ehkä vähän vanhempien ihmisten makuun, mutta erityisesti sporttipuolen tarjonta oli tosi hyvää!

282622149

Liikuttiin reissun aikana pelkästään busseilla ja junalla, vaikka aluksi pelättiin ettei osata lähteä edes oikeaan suuntaan. Suurkaupungin menohan tuolla kuitenkin on, joten kaikki on tehty todella helpoksi ja selkeäksi. Liikkuminen maksoi per suunta n.3e, joten ei todellakaan mitään kallista puuhaa. Kävelyä tuli myös tehtyä hyvin paljon ja silloinhan sitä melkein parhaiten näkee ja kokee, kuin bussin ikkunasta katselemalla. Skootterin vuokraaminen olis ollut ihan vitsin siistiä, mutta siihen ei (onneksi toisaalta) lähdetty.

112831

Mutta kokonaisuudessaan meidän reissu oli todella onnistunut, lennot sujui hyvin, meillä oli ihana opas ja molemmat voitais lähteä vaikka samantien uudestaan tuonne. Niin kaunista, rauhallista ja helppoa liikkua. Kalliimpaa toki Mallorcalle on suunnata kuin esimerkiksi juuri Kreikkaan päin, mutta sanoisinkin että kaveriporukalla Kreikka on ihan ykkönen, kun taas pariskunnille, perheille ja rauhallisemmille lomille Mallorca on ihan must. Voin siis lämmöllä suositella Mallorcaa ja oon todella onnellinen että pääsin kokemaan ja näkemään sen, sillä nyt osaan ajatella Mallorcaa kohteena tulevillekkin reissuille.


Toivottavasti postaus ei ollut liian sekava ja iso peukku jos jaksoit sen kokonaan lukea hahah!! Varmasti jotain jäi kertomatta ja epäselväksi, joten jos sulla on kysyttävää meidän reissusta niin kommenttiboksi on vapaa, vastailen mielelläni! Seuraavalla kerralla voitais kurkata puhelimen otoksiin, sillä sinne on tallentunut tätäkin enemmän materiaalia.. :* 

2 comments:

  1. Aivan ihania kuvia! Niitä katsellessa ja tekstiä lukiessa tuli kyllä kauhea himo lähteä itsekin Mallorcalle lomailemaan. Tosin mulla taitaa olla aina pieni matkailukuume :D

    ReplyDelete
  2. Anonymous20/6/17 17:18

    Voih Mallorca ! Ite kävin viime syyslomalla siellä ja mieleen jäi kyllä pikavisiitti Port de Sollerissa. Se oli niin ihanan hiljanen ja se ranta. Sinne jos minne halaaisin takaisin. Bussit oli kyllä käteviä, mutta ite junaliikenteen aikataulut oli päin puuta.

    ReplyDelete