Wednesday, 10 August 2016

WEEKEND FESTIVAL 2016

Hellouu pitkästä aikaa! Mua on laiskututtanut ihan hirveästi, plus oon ollut yllättävän kiireinen viimeiset päivät. Nyt kuitenkin jälleen omassa kodissa sopeutumassa taas arkeen. Viime viikonloppu vierähti festareilla, kuten varmasti monella muullakin. Mun ei ollut tarkoitus tänä vuonna mennä lainkaan festareille, mutta reilut pari viikkoa ennen Weekendejä päätettiin Nean kanssa ostaa liput ja antaa mennä. En lainkaan kadu tätä päätöstä, sillä viikonloppu oli lähes kaikin puolin täydellinen! Mä en halua kertoa taas viikonlopun kulkua perjantaista sunnuntaihin, vaan ajattelin listata omat hyvät ja huonot puolet kyseisiltä festareilta, joten tässä tulee!

1

Dress Sheinside > click

2

- Epäselvät ohjeet jonotuksessa. Jonotettiin sattumalta oikeassa jonossa oikeasta suunnasta, mutta moni eri suunnasta alueelle tuleva joutui aivan jonon hännille valittuaan vain "väärän reitin".. Tää oli tosi erilainen ja outo systeemi verrattuna viime vuoteen.

- Huono ruokatarjonta. Vaikka monipuolisesti löytyi niin ranskalaisia, hampurilaisia, intialaista, kebabia ja niin edelleen, oli jollain tapaa kaikki ruoka tosi erikoista. Pelkät ranskalaisetkin oli maustettu tosi jännällä mausteella? Itse en oo super nirso, mutta ikähaarukka kun tuolla on kovin nuori niin ei kaikille varmasti super erikoinen maistu varsinkin kun hinnat on vähän mitä on. Toki syötiin vaan kolmea eri sorttia, ehkä meille sattui vaan huonot annokset..

- "Nuori" ikähaarukka.  Tästä saan varmaan jotain ragekommenttia.......
Mulla ei oo lainkaan mitään itseäni nuorempia tai vanhempia vastaan, mutta koska reilusti suurin osa oli alle kahdeksantoista, huomasi sen kyllä melkein kaikessa. Itse "vanhana" en jaksanut hyppiä kokoajan, hyvä että jalat kantoi kaksi päivää, mutta nuoret senkun jyräsivät yli ja nyrkistä jos toisesta sai päähän monesti. Vieressä myös pari nuorta poikaa saivat kunnon nyrkkitappelunkin aikaan .. Oli myös todella ikävä huomata että selvästi alaikäiset olivat aivan kaatokännissä ja muutama nuori tyttö kannettiin alueelta aivan tajuttomana myös ulos. Ei toki voi ikinä tietää mitä näiden takana on, mutta tuli itselle vain tosi paha mieli kaiken sen nähdessä :(

- Antti Tuisku. Siis mun on ihan pakko kommentoida tätä!! Antin esiintyessä yleisö biletti kuin hullut, mikä on musta tosi ihana juttu, sillä pelkäsin että yleisö suurinpiirtein buuaa Antin esiintyessä. Tämä siis johtuen siitä, kuinka mediassa nousi kohu Antin valitsemisesta Weekendeille ja päälavalle. Mä kyllä olen kaikinpuolin silti sitä mieltä, että Antti ei olisi kuulunut Weekendien päälavalle. Tuisku ansaitsee sen yleisömäärän, mutta Weekendit ovat EDM- festivaalit ja päälavalla kuuluu nähdä ja kuulla pelkkää EDM- musiikkia. Tuiskun olisi voinut sijoittaa eri lavalle. Kuunneltiin yksi kappale ja siirryttiin etäämmälle..

34

+ Vesipisteet ja bajamajat. Tänä vuonna vesipisteitä oli paljon paljon enemmän kun viime vuonna. Viime vuonna mä en edes nähnyt yhtään vesipistettä haha. Näille ei myöskään ollut suuria jonoja, mikä olin kans plussaa. Bajamajat oli myös tosi siistissä kunnossa, ainakin ne mihin me päädyttiin :-D Määrällisesti niitä oli mun mielestä myös hyvin.

+ K18- alue. Anniskelualue oli aika samanlainen kun viimeksi, mutta en muista oliko viime vuonna erillistä "mini lavaa" vai pitäisikö sano DJ-luolaa. Tälläinen kuitenkin K18- alueelta löytyi ja se lisäs kyllä kivaa fiilistä. Alueella oli muutenkin kaikkea pientä kivaa viihdyttävää kuten kuvissa näkyvät riippukeinut, surffilauta- "rodeo" (oikeesti mä en tiedä näitä nimityksiä..) ja paljon muuta. Jonot alueelle meni myös tosi nopeesti ja homma toimi kaikinpuolin tiskille, sisään tai ulos jonottaessa. Tosi hyvä systeemi!

+ Itse musiikki, lavashowt.. Mulla ei oo juuri mitään pahaa sanottavaa viikonlopun esiintyjistä. Ainut että Hardwell oli pienoinen pettymys, mutta koska kaikki muu toimi niin oon tosi tyytyväinen. Mun tämän hetken lempibiisit sai bailattua, lavashowt oli viihdyttäviä, Steve Aoki oli ihan huippu ja niin edelleen. Näillä festareilla tiivistyy kaikki se musiikki mitä mä kuuntelen !!

+ Festarialueen suunnittelu. Tiivistän tähän loppuun nyt vielä, että alue oli kokonaisuudessaan hyvin suunniteltu ja oli helppo löytää sinne minne halusi. En keksi alueesta mitään pahaa sanottavaa.


Weekendit on ollu nyt molempina vuosina ihan huikeet! Tänä vuonna koin olevani vanha ja ainakin mun kroppa koki olevansa, sillä jo ensimäisen päivän hyppiminen ja pomppiminen vei ihan mehut ja toisen päivän jälkeen ei jaksettu millään lähteä jatkoille tai minnekkään. Nukkuminen ja ruoka vei voiton ihan sata nolla, mutta toisaalta ei kyllä haittaakaan. Silti mietin että oonko oikeesti tullut vanhaks, eikö kunto kestä vai mikä oli, mutta oli ihan hemskutin raskas viikonloppu :D! Sitä se festarielämä toki on, mutta yllätyin näin suuresta harppauksesta viime vuoteen verrattuna haha.. Oli silti mukava viikonloppu, aika täydellinen lopetus tälle kesälle.

Oliko joku teistä tänä vuonna Weekendeillä, löytyykö samoja miinuksia ja plussia? Vielä on muutamat kivat festarit tänä kesänä luvassa, joten kivoja festareita vielä teille sinne suuntaaville :) ! 


10 comments:

 1. Pakko myös kommentoida tota ikähaarukkaa.. Weekendit vois muuten olla ihan superkivat, mutta pelkästään jo sen ikäluokan takia kierrän kaukaa. Ihan järkkyä katottavaa jo kun käveli Helsingin keskustassa ja näki niitä 13vuotiaita puoliks peput paljaana ja leit kaulassa.. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä.. jotenkin tällein reippaasti täysikäisenä tulee ihan hiton paha mieli kun näkee ne todella nuoret ympäripäissään ja käyttäytymässä järkyttävästi. Toki on erittäin paljon niitä jotka eivät törttöile tai muuta, mutta voipi olla että seuraavan kerran weekendeille suuntaan joko Vippiin, tai en ollenkaan :D Harmittaa vaan, kun siellä on itselle eniten mieluista musiikkia..

   Delete
 2. Toi on totta mitä puhuit ikähaarukasta.. Itse me kavereiden kans melkeen oltiinki siks koko ajan k-18 alueella 😅

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo sama :D Suuri osa osaa käyttäytyä mutta suuri osa taas sitten ei.. :/

   Delete
 3. Itse oon sua vuoden vanhempi ja täysin samaa mieltä ton ikähaarukan kanssa, terveisin edelleenkin toinen polvi ruvilla ja paskana kun jengi teki niitä hiton rinkejä ja kaaduin siinä rymäkässä ihmisten jalkoihin... Mutta kaiken kaikkiaan musiikki, lavashowt ja fiilis oli täys kymppi ja ens vuonna suunniteltiin tyttöporukalla kääntävämme nokat kohti weekend balticia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. eikää :/ joo mäkin niistä ympyröistä sain tarpeekseni :D ei siinä, osaa pitää hauskaa yms, ehkä olin itse vaan väärässä paikassa hha :D Toi weekend baltic kuulostaa kyllä hyvältä!!

   Delete
 4. Anonymous11/8/16 21:08

  kandee hommaa vippi :D

  ReplyDelete
 5. Anonymous12/8/16 00:34

  Itse jätin weekendit tänä vuonna välistä, juuri tuon ikäjakauman vuoksi. Sain viime vuonna tarpeekseni alaikäisten riehumisesta ja kännäämisestä. Ois kyllä mahtavaa, jos ikärajaksi saataisiin joskus se K-18!

  ReplyDelete
  Replies
  1. höh :/ no niinpä, osa osaa käyttäytyä mutta paljon näkee juuri niitä riehuleita ja humaltuneita. Ja oon samaa mieltä sun kanssa, mutta toisaalta ne osa jotka osaa käyttäytyä niiin hmm.. en tiedä!

   Delete
 6. Ikä asia (Y) Viihdyttiinkin kavereiden kanssa enemmän aniskelussa sekä taka alalla bailaten :D

  ReplyDelete