Monday, 11 July 2016

TULEVAISUUDEN HAAVEET

Tulevaisuutta pysähtyy miettimään aina silloin tällöin.. Mikä musta tulee isona? Missä asun muutaman vuoden päästä? Mitä kymmenen vuoden päästä tapahtuu? Mitä vuoden päästä tapahtuu? Mulle tulevaisuus ei tuota harmaita hiuksia, eikä se sinänsä ahdista. Epätietoisuus ei toki ole kivaa, eikä se, ettei ole selviä suunnitelmia. Mä kuitenkin oon ottanut aikalailla sen asenteen, että mennään päivä kerrallaan ja mihinkään ei ole kiire. Oon nuori vielä, parikymppinen ja mulla on vielä monia vuosia aikaa toteuttaa eri asioita. Joitakin asioita pitää päättää nyt, joitakin kerkeää pohtia vaikka useamman vuoden.

Jokaisella on erilaisia haaveita, mullakin ja vaihtuvia sellaisia..
hattuhattu44

Mun haaveena on valmistua ammattikorkeakoulusta vuoden 2018 loppuun mennessä.. Haaveena on myös opiskelujen aikana suunnata puoleksi vuodeksi tai vuodeksi ulkomaille opiskelemaan. Tällä hetkellä haaveissa on Australia tai esimerkiksi Italia! 

Tulevaisuuden haaveena on myös ammattikorkeakoulun jälkeinen muutto uudelle paikkakunnalle. Se ei tule olemaan Seinäjoki, eikä välttämättä Jyväskyläkään? Koulun jälkeen haaveena on myös löytää unelmaduuni siinä elämänvaiheessa ja täten pitää välivuotta ennenkuin suuntaan mahdollisesti seuraavaan kouluun.

Tulevaisuudelta haaveilen paljon iloa ja onnen hetkiä. Toivon viettäväni vielä monet monet vuodet tiiviisti rakkaiden ystävieni parissa, yhteisiä kokemuksia jakaen. Iso unelma olisi matkustaa lähimmän ison kaveriporukan kanssa ulkomaille.

Haaveilen paljon muutenkin matkustamisesta. Tulevaisuudessa toivon olevani itselle mieluisassa ammatissa ja työssä, jonka ansiosta matkustelu ja maailman näkeminen on mahdollista. Haaveilen Afrikasta, New Yorkista, Pariisista, Thaimaasta.. niin monesta kohteesta ja maasta.

En oo vieläkään varma mun haaveammatista. En oo lainkaan varma mitä teen tämän koulun käytyäni, mihin suuntaan lähden? Eilen piirsin talojen pohjapiirustuksia (yks mun lempparipuuhista ) ja Lane tokaisi että piirrän "hyvin". Jälki oli todella suttaista, mutta tykkäsin siitä mitä teen. Voisinko olla tulevaisuudessa talojen suunnittelija? Arkkitehti..?

Tulevaisuudelta odotan paljon onnistumisia ja epäonnistumisia. Toivon kuitenkin olevani onnellinen ja eläväni päivä kerrallaan - asenteella mahdollisimman pitkään, välttääkseni turhan stressin. Mulla on vuosia aikaa, vuosia aikaa päättää niistä isommista asioista. Nyt vaan meen ja teen ja kokeilen, löydän pikkuhiljaa päivä kerrallaan polun joka on mulle oikea. Pikkuhiljaa selvitän mun tulevaisuutta ja muutan sitä tarpeen ollen. Mitäpä sitä turhaan miettimään kymmentä vuotta eteenpäin, muuten sitä onkin jo huomaamattaan kymmenen vuotta vanhempi :-D

hattu3
Jos loppuun vielä mainittakoon pari sanaa ihan lähitulevaisuudesta.. haaveilen siitä että pääsisin kokemaan vielä tämän kesän puolella yhdet festarit, viettäisin ihanat 20-vuotis synttärit kavereiden kanssa, kävisin ehkä pikavisiitillä naapurimaassa ja viettäisin mukavat tuparit ihanasti sisustetussa kämpässä.. just nyt haaveilen myös siitä, että Gossip Girliä tulisi uuden kauden verran :-D Kai sellaistakin saa haaveilla?


Mä kuulisin mielelläni, että onko teillä jo selvät suunnitelmat tulevaisuuden osalta, vai kuinka usein pysähdytte sitä edes miettimään? Löytyykö kenties muita päivä kerrallaan- asenteella eläviä ;) ?

6 comments:

 1. Anonymous11/7/16 20:46

  Apua! Mäkin rakastan pohjapiirrustuksien piirtämistä, varsinkin pienempänä piirtelin niitä tosi ahkerasti...

  ReplyDelete
  Replies
  1. se on kyllä jotenki niin kivaa !! Pääsee käyttää luovuuttaan :)) mäkin piirtelin pienenä paljon enemmän, nykyään tosi harvoin kyllä.. silti tykkään kans :))

   Delete
 2. Anonymous12/7/16 10:20

  Ei arkkitehdin työ ole pelkkää piirtämistä... 😑

  ReplyDelete
  Replies
  1. jep, mutta väitinkökään missään vaiheessa että se pelkästään sitä olisi :D ?

   Delete
 3. Anonymous13/7/16 21:04

  Eikö poliisin ammatti enää kiinnosta? Muistan kun joskus puhuit siitä täällä ja halusit sitä tosi paljon :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiinnostaa ! :) Mutta silti en vielä tiedä varmaksi mitä haluan..

   Delete