Thursday, 28 July 2016

IHANA MINILOMA

Oikein kiva miniloma on nyt lomailtu ja Jyväskylän suunnille palattu. Oli ihana päästä vähän etelämpään Suomeen näkemään ja kokemaan paljon uutta ja erilaista. Oli myös mukava olla ihan vaan perheen kesken,  syödä hyvää ruokaa, nähdä itselle kokonaan uutta kaupunkia ja olla ja nauttia.. Nyt alkaakin nimittäin sitten vähän eri tavalla kiireisemmät ja tekemisen täyteiset viikot.

Maanantai meni tosiaan Helsingissä ja tiistaina jatkettiin suunta Porvooseen. Mulla on kasa kuvia, joten varoitus tästä kuvavyörystä ja etukäteen jo varoitus tulevasta videosta, siinäkin on paljon materiaalia! Nyt kuitenkin kurkistus vielä Helsingin päähän, sekä meidän pariin päivään Porvoossa.
4

Tiistaina lähdettiin aamupalan jälkeen kohti Suomenlinnaa. Matka taittui kivasti noin vartin mittaisella veneilyllä auringon paahtaessa täydeltä taivaalta. Kierreltiin, käväistiin museossa ja syötiin hyvät pizzat. Tuolla oli ihan älyttömästi porukkaa, enkä lainkaan ihmettele sillä kelit oli niiiin hyvät!
1236

Suomenlinna tsekattua, lähdettiin ajelemaan kohti Porvoota. Mä en edes tiennyt ennen, kuinka lähellä Helsinkiä tämäkin kaupunki on?? Matkaan meni alle tunti ja periltä paljastui kaunis kaupunki..

578

Söin tällä minilomalla tasan yhden burgeriaterian!! Porvoossa napsin napaani ihanan kesäisen kanasalaatin, jonka kyljessä oli ihana majoneesi, voi kun tietäisi mitä se oli..

10

Porvoossa oltiin kaksi yötä ja majoituttiin Hotelli Haikon Kartano & Spa- hotellissa. Yllä näkyvässä kartanossa oli aamupala, sekä illallismahdollisuus ja majoittuminen oli sitten eri rakennuksessa. Täytyy kyllä sanoa, että oli kaunis paikka! Hotellin kylpyläkin tuli tsekattua tiistai iltana.

912

Eilen keskiviikkona aamupalan jälkeen startattiin frisbeegolf kierros perheen kesken :D Alueelta löytyi niin lenkkeilymahdollisuuksia, fresbeegolfia, rantaa uimista ja saunomista varten ja monta muuta. Tekemistä siis riitti kaikille. Alueella myös järjestetään paljon erilaisia kesäjuhlia ja häitä ja niihin puitteet kyllä oli toimivat!

14

Eilen suunnattiin myös Porvoon vanhaan kaupunkiin, jota hehkutinkin jo edellisessä postauksessa. Kuumuus tosin oli melkein sietämätön ja tuolla tuulen suojassa hikoili kuin pieni possu, mutta oli kyllä näkemisen arvoinen alue.

1311161719

Ennen eilisen viimeistä aktiviteettia napattiin pientä purtavaa joen varressa olleesta Kiva- raflasta! Mulle tuli pienet Tukholma vibat tuossa joen varressa, kun kauniit pikkupaatit ja muutamat ravintolat ja teranssit koristi joen vartta. Tuolla kyseisessä raflassa oli myös erittäin makoisat ranskalaiset, niin kauniisti tarjoillut, sekä yllättävän edulliset!

1820

Päivän päätteeksi käytiin n. tunnin jokiristeilyllä ja nähtiin vähän eri näkökulmasta vanhaa kaupunkia ja itse Porvoota. Illalla pistettiin pystyyn vielä hotellilla korttipelit ja vietettiin kunnon familyaikaa. Ihana miniloma vierähti siis todella nopeasti kun oli paljon erilaista puuhaa ja nyt onkin katseet suunnattu täysin tulevaan viikonloppuun..

Porvoo yllätti positiivisesti, tuolla tulee varmasti käytyä joskus toistekkin! Mites te, ootteko käyneet Porvoossa tai asuuko teistä kenties joku siellä? 

4 comments:

 1. Anonymous5/8/16 12:38

  Porvoo on kyllä niin nätskä paikka! Pari kertaa vaan vieraillut ja toisella kerralla kotiutui Porvoolainen pupu meille, senkin takia on hyviä muistoja. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi eikä, ihanaa!! Kyllä on munkin mielestä kaunis paikka :) !

   Delete
 2. Anonymous7/8/16 12:05

  Täällä asutaan! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi ! oon melkeen kateellinen *.*

   Delete