Monday, 18 January 2016

PÄIVÄ MUN MATKASSA / PARI SANAA KOULUSTA

1

Kivaa alkanutta viikkoa! Kuten toivottu, nyt olis aika kurkistaa yhteen mun arkisista päivistä. Enjoy!

Viikko alkoi ihanasti pitkään nukkuen, mulla koulu alkoi vasta 12.15 joten nukkua sai lähemmäs 11. Mä tosin heräsin jo ekan kerran kahdeksalta soittamaan aurinkomatkoille, sillä eilisen varauksessa kävi jotain häikkää. Nyt ilmeisesti kuitenkin kaikki ok ja matka tyttöjen kanssa varattu!

2

Selailin rauhassa instagramin, viestit, snapchatin jne läpi ja nautiskelin siitä ettei väsyttänyt ja siitä kuinka ihana auringonpaiste valaisi meidän makkarin. Keittiön ikkunasta oli myös kiva talvinen pakkasnäkymä.

3

Sängystä ylös jaksoin kuitenkin nousta vasta 11.30 aikoihin ja päätinkin siinä samalla ettei tänään ole panostuspäivä :D Myöhäisen aamun vuoksi tein myös hieman ruokaisampaa "aamupalaa", leipäkoneella leipiä ja iso kupponen teetä. Maanantaisin meidän jääkaappi ammottaa aina tyhjyyttä, kun viikonloppuna ei olla oltu kotona joten ei ollut kovin ihmeellinen herkkuhetki.

4

Vaikken laittautunut ja päälle vedin ensimäiset vaatteet mitkä käteen osui, niin silti meinasi tulla kiire. Onneks meiltä kävelee koululle ihan muutamassa minuutissa, joten kerkesin hyvin. Koulua kohti lähin pakkanen kaverinani kävelemään vähän jälkeen 12.

5

Tähän mennessä mulla on koulussa ollut mm. markkinointia, talousmatematiikkaa, laskentatoimea, viestintää, tieto- ja viestintätekniikkaa, ruotsia, espanjaa, virtuaalistayritystoimintaa ja muutamaa muutakin kurssia, joita juuri nyt ei tule mieleen. Tänään koulupäivä sisälsi vain jälkimäistä, eli virtuaalistayritystoimintaa. Sen parissa tunnit alkaa aina yhteisellä aloituksella isossa luokassa jonka jälkeen siirrytään oman ryhmän kanssa omiin tiloihin.

6

Mitä on virtuaalinenyritystoiminta?

Nimi sen jo kertoo. Eli perustimme syksyllä liiketalouden alottaneiden kanssa 22 virtuaalista yritystä. Jokainen sai keksiä idean, lähteä toteuttamaan sitä ja oppia yrityksen pyörittämisen vaiheet. Toiminta on siis täysin samanlaista kuin oikeilla yrityksillä, meidän yrityksillä vaan ei pyöri oikeaa rahaa eikä mikään ole oikeasti perustettua. Mutta kaikki asiakirjat ja sopimukset ollaan käyty läpi, sekä liiketoimintasuunnitelma tehty. Tää kaikki saattaa kuulostaa ulkopuolisen korvaan todella kamalalta, mutta tää VY- toiminta on parasta tässä koulussa, ihan heittämällä!

Meidän yritys on Vy Project X Oy, ja me toteutetaan juhlia asiakkaan toiveiden mukaan, räätälöidään juuri sellaiset kekkerit kuin toivotaan. Tän parissa on ollut todella kiva toimia ja on tullu huomattua paljon asioita yrityksen pyörittämisestä, mitä ei todellakaan tiennyt!

En tiedä onko muissa AMK liiketalouden tutkinnoissa tälläistä samaa, mutta meillä on ja voi että oon tykänny. Meidän yritykseltä löytyy myös instagram ja tullaan toimeen niin hyvin että maanantaitkin on helppoja kun tietää viettävänsä päivän kivojen tyyppien kanssa.
Alla näette myös videon, joka tehtiin yritysten esittelytapahtumaan. En tiedä ymmärrättekö mitään, mutta katsokaa jos kiinnostaa.

7

Juh, se siitä. VY loppui meillä n. 15 aikaan. Aikaa sille oltiin varattu 12-16, mutta omaa tahtia tuolta saa aina poistua kun on valmis. Tänään meillä oli aiheena messusuunnitelman teko, sillä ensiviikolla virtuaaliyrityksillä on messutapahtuma.

8

Kotia tulin siis kolmen maissa ja heti ensiksi halusin tehdä jotain hyvää välipalaa. Koska kaapista ei löytynyt juuri mitään kivaa, sovelsin ja sain aikaiseksi oikein hyvät smoothiet mulle ja Lanelle. Mansikkajäätelöä jota löytyi pakasteesta, jäisiä mansikoita ja loraus maitoa. Nami!

Lane lähti töihin ennen neljää ja mä jäin hetkeksi OC:n pariin. Oon ihan koukussa kyseiseen sarjaan :D Viiden maissa hyppäsin valkkukaverini kyytiin ja suunnattiin pitämään valmentajien/jojon kesken palaveria. Ja jos joku siis ei vielä tiennyt, valmennan tällä hetkellä Crocodiles Emeralds naisten joukkuetta.

9

Palistelun jälkeen tulin kotia puoli seitsemän maissa ja ensitöikseen tein itselleni ruokaa. Mä olen maailman surkein keittiössä, mutta en sentäs ihan tunaroinut ja sain aikaiseksi syötävää ruokaa :-D Jälleen OC: ystävänä ja lautanen tyhjeni varsin nopeasti!
Nyt oon oikeastaan vaan löhönnyt, suunnitellut huomisia treenejä ja hieman miettinyt myös koulujuttuja. Maanantaista puuttuu enää suihku ja nukkumaan meneminen. Voisin kuitenkin näin loppuun todeta, että normaalia parempi maanantai takanapäin!

Mitä mieltä olitte tälläisestä päivä mun matkassa - postauksesta? Jatkoon vai ei? 

33 comments:

 1. Anonymous18/1/16 23:46

  Kiva postaus! Jatkossakin näitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jee kiva kuulla! kiitos :)

   Delete
 2. Anonymous19/1/16 00:02

  Todellaki tällasii lisää, oot jtnki ihana aito! Haluisin kans jonkilaista ihonhoito postausta, sun iho näyttää aivan täykylle! Tää saatttaa olla henk.koht. kyssymys mut käytätkö epillereitä? Ooks huomannu et se sais iho paremmaks?

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahah ihana kiitos!! Ja ei mun iho ooo täykky yhyhhy, enkä mä tällä hetkellä hoida mun ihoa mitenkää erityisesti :o voin toki jotain toteuttaa mutta eipä mun ihonhoitorutiinit kummoisia ole! ja en käytä :)

   Delete
 3. Nää on kivoja, ymmärsi paremmi millasta sun koulunkäynti on! Jatkoon ihmeessä :-)

  ReplyDelete
 4. Jatkoon! Tosi kiva nähdä ja lukea ihan sun perusarjesta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mukava kuulla :) !! jatkoon siis!

   Delete
 5. Anonymous19/1/16 09:02

  ihana postaus!:)

  ReplyDelete
 6. Joo tää oli kiva postaus!!

  ReplyDelete
 7. Anonymous19/1/16 12:40

  Tää oli kiva postaus, ja itsekin tätä sulta toivoneena oli ihana nähdä miten nopeasti tän toteutit! Jatkoon täältäkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) näitä on helppo ja kiva toteuttaa, mukava kuulla että näistä pidetään. Varmasti tulee jatkossa näkymään ;p

   Delete
 8. Anonymous19/1/16 15:58

  tosi kivaa luettavaa, ehdottomasti lisää tällaisiä!:)

  ReplyDelete
 9. Anonymous19/1/16 18:34

  Täytyy sanoa että teidän koulupäivät vaikuttaa tämän perusteella paljon mielenkiintoisemmilta kuin meidän..:D t. Kauppakorkeassa ensimmäistä vuotta opiskeleva

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahah :D no ei aina oo yhtä mielenkiintoista.. joku 6h Espanjaa ja siihen kylkeen laskentaa ei kauheasti kyl nappaa XD mut toi vy on kyl kivaa :)! missä päin sä opiskelet ?

   Delete
  2. Anonymous22/1/16 15:37

   Opiskelen Turussa!:)

   Delete
 10. Anonymous19/1/16 19:07

  Onko näitä "samoja" amk liiketalous kouluja muualla ku seinäjoella? :) tai näitä missä tehään tuo ns yritys?
  Kuulostaa tosi kivalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. siis ympäri Suomeaha on liiketalouden alaa ammattikorkeissa, tosi yleisestä alasta kyse ni paljon tätä on!opetus vaan vaihtelee toki vähän kouluittain, niin sillä mietin että onko tät muilla vai käydäänkö muilla vaan eri tavalla yritysasiat läpi, meillä vaan perustetaan yritykset :) uskois kyllä että muuallakin jossain samaa! en tiedä

   Delete
 11. Tosi kiva postaus! Ois mielenkiintoista kuulla sun kouluarjesta enemmänkin ja millaisia suunnitelmia sulla on koulun suhteen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos :)! kiva kuulla! varmasti tuun kertoo aiheesta enemmän vielä:)

   Delete
 12. Anonymous20/1/16 08:07

  Opiskelen TAMKissa ja meillä on ollu myös eka vuodella tuo yritysten perustaminen. Ei kyllä yhtään noin kivaa ollu mitä teillä näyttää olevan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. aijaa onpa ikävä kuulla :/ meillä on kyl tosi hauskaa ollu! johtuu paljon myös hyvästä tiimistä :)

   Delete
 13. Anonymous20/1/16 16:08

  Tosi kiva postaus! :) hei miten sulla suju matikka lukiossa ja onko matikka nyt tuntunu vaikeammalta? Kiinnostais kuulla että onko se liiketaloudessa millasta, kun itellä matikka ei aina oo sujunu hyvin... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. matikasssa oon huono, kirjoitin siitä heikoimman ja arvosanat on hionu aina tosi alaalla.. täällä matikka on erilaista, ei niin laajaa. paljon prosenttilaskua ja sellasta soveltamista että oon ihan ok pysyny mukana! eli kyllä täällä pärjää vaikka vähän heikompi olis matikassq, mutta toki matematiikkaa tällä alalla tarvii joten parempi aina jos osaa :D

   Delete
 14. Anonymous20/1/16 18:21

  mitä oot tykänny noista kursseista ja liiketaloudesta yleensäkki? kuulostaa tosi kuivalta mun korvaan ..laakentatoimi yms haha :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. no nyt on aika kuivaa joo, eka vuos on tällästä mut sit kun päästään valitsee mihin erikoistutaan niin sisältö on enemmän oman näköinen ja kivempaa :) eli odotan innolla tulevia vuosia, ja kursseja silloin! matikka ja laskenta ei kyllä varsinkaa oo kivaa xd itselleni ainakaan

   Delete
 15. Ihana postaus, nää on kivoja!! Ja tosi kivannäköinen toi video :D Kiva kuulla tosta koulusta, kun itekin suunnittelin hakevani sinne :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos :)! tää on kyl hyvä ala, suosittelen varsinkin jos ei oikeen tiedä minne mennä. tää on hyvä pohja monelle! siks oon itsekkin mm täällä:)

   Delete
 16. Anonymous25/1/16 13:10

  siis kyllä jatkoon tälläset postaukset! :-) Miten ihmeessä pääsit valmentamaan naisten joukkoetta? Vau! Onko ne suunnilleen minkä ikäsiä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. kysyttiin halukkaita ja kerroin että oon :D oisko ikähaarukka 15-22++ , en tiedä kaikkien ikiä/muista :)

   Delete