Thursday, 3 September 2015

SYYSKUU


IMG_6150

Syyskuu jo, aika on menny t-o-d-e-l-l-a  nopeasti... Mutta niin se vaan loppui munkin yli 5 kuukauden kesäloma ja arki alkoi. Nyt just on tämän arjen ympäriltä löytynyt kolo istahtaa ja hengähtää, siksipä kuulette vasta nyt musta. Tekemistä on riittänyt, kokoajan on ollut jotakin mutta luulenpa aikataulujen ja menojen selkiytyvän tässä lähiviikkoina.

Mutta teitä varmaan kiinnostaa miten täällä menee? Seinäjoellahan sitä nyt sitten ollaan! Tosiaan tiistaina oli aikainen herätys ja suunta tänne muuttokuorman kanssa. Mä menin heti kouluun ja se se vasta jännitti. Kaikki uutta, uudet ihmiset, uusi ympäristö, uusi koulu, mutta ekaa päivää jännitin ihan turhaan. Meidän koulu on ihana, siis rakennuksena itse tykkään tosi paljon! Oppimisympäristö on uusi ja viihtyisä ja kaikki paikat löytää tosi helposti, porukka on tähän mennessä ollu todella mukavaa ja ystävällistä ja uusia tuttavuuksia on tullu paljon jo nyt. Eka koulupäivä ja toki myös eilinen ja tämä, on mennyt siis varsin mukavasti ja oon tosi tyytyväinen ja innoissani tästä koulusta ja opiskelusta!
Muuttoa meni siis Lane tekemään kun mä menin kouluun ja sain heti viestiä ja kuvaa meidän kämpästä... karmea. Vähän taustaa nyt tälle; saatiin siis ainut Seinäjoelta vapautuva opiskelijakämppä, ison kokonen kaksio ja tämä asunto saatiin kerrostalosta joka oli meidän toivelistan viimeisenä. Vanha ja ruma :D Suoraan puhuen. Mutta Lane pelotteli viesteillä mua ihan liikaa, tänne kämpälle koulun jälkeen päästyä sain huokaista osittain helpotuksesta, näky ei ollut niin paha mitä odotin, sillä Lane ja iskät oli kerenny siivoilla hyvin jo ja pistää paikkoja kuntoon. Edelliset asukkaat siis olivat jättäneet tänne kalusteitaan, ruokaansa, astioitaan, eivät olleet siivonneet, seinissä menee outoja jälkiä ja reikiä ja sen semmoista, mutta niin niitä vaan löytyy sellaisiakin ihmisiä joita ei kiinnosta näköjään tippaakaan se että kämppä pitäis pistää kuntoon myös kun sieltä lähtee. Enivei täällä näyttää nyt hyvältä! Saatiin ekana päivänä kaikki tavarat paikoilleen, mä sain valtaisan vaatehuoneen josta oon niin innoissani! Vähemmän innoissani mä oon meidän isosta rumasta vessasta ja vanhat rumat kaapit omaavasta keittiöstä, sekä toki muovimatosta.. mutta loppujenlopuks todella kiitollinen tästä kämpästä joka me saatiin, ja joka me saadaan laittaa just meidän näköseks ja sisustaa kivasti! En malta odottaa että tän saa viimeisteltyä ja sitten ehkä jopa teille kuvailtua.

Koulun ja kämpän kanssa on kiirettä siis pitänyt. Eilen lähdettiin suoraan koulusta paikkaan X tutustumaan toisiimme ja leikkimään ja kotia nukkumaan päästiin vasta kahden jälkeen yöllä, Seinäjoen yöelämän näkemisen jälkeen. Ja näitä opiskelijapippaloitahan sit piisaa, tänään olis jo seuraavat ja ensviikolla jatkuu.. Mutta onneks ne voi skipata ja tänään mä skippaankin sillä suuntaan ekaa kertaa treeneihin!! Sitä odotan kaikkein eniten :-)
Hulinaa ja huisketta siis, mutta toisaalta oon ihminen joka tykkää mennä ja tehdä paljon joten en valita kun vielä menoa on. Toki välillä on kiva istahtaa ja olla vaan, kuten nytkin kun koulusta aikasemmin päästiin peruuntuneen ruotsin lähtötasotestin takia (onneks...).
Taidanpakin nyt siis ottaa pienet päiväunet, tiskata ja vähän siistiä paikkoja ja myöhemmin suuntaan sinne treeneihin. Mä unohdin aivan varmasti jotain mitä piti kertoa mutta te tuutte kuulee näitä juttuja vielä :-D Nyt hiljenen, ette te varmaan enempää jaksais edes lukea.

8 comments:

 1. Anonymous3/9/15 14:03

  Onks tollaset opiskelijakämpät siis halvempia kun normi? :) Ja jos saa kysyä, paljon teidän vuokra on suunnilleen? Ihana kuulla että sulla menee hyvin! :) Mua jännittää jo nyt opiskeluiden alku ja pois muutto, vaikka siihen on vielä vuosi aikaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous3/9/15 16:09

   täälläpäin on ainakin _todella_ paljon halvempia. itse asun opiskelijakämpässä (vasta rempattu, todella hyvässä kunnossa) ja vuokra 350e 28,5neliön yksiö keskustassa. jos tällä hinnalla meinaa täältä löytää yhtä hyvänkuntoista kämppää, niin saa pulittaa helposti 600e kk

   Delete
  2. hinnat vaihtelee, näissä o hyvä se että suureen osaan vuokrista kuuluu jo valmiiks sähkö vesi ja netti joten ei tarvi niitä maksella :) meillä on iso kaksio joten hintakin on vähän korkeampi mutta en mä sitä täällä netissä sano, normi summissa kuitenin pyöritään :D

   Delete
 2. Jos keittiönkaapit ja suihkutilat kaipaa uutta ilmettä niin suosittelen semmosta kun dcfix kalvo! Saa hullun halvalla päälystettyy rumasta hienon ilman sen suurempia remontteja(: oon ite käyttäny tota esim lipaston päälystämiseen mut oon nähny kuinka on suihkutiloja ja keittiöitä onnistuneesti päälystetty kans tolla!

  ReplyDelete
 3. No mutta kämppä ku kämppä on aina positiivinen juttu ja vielä se että saitte sen kaverin kanssa yhdessä. Kyllä sitä muutaman vuoden asuu vaikka missä murjussa. Asuminessa kuitenkin loppujen lopuks todella vähän merkkaa se missä asuu ja enemmän se kenen kanssa asuu. Toivotan teille oikein hauskoja kämppishetkiä! Muistakaa nauttia siitä koko loppuelämän edestä!

  ReplyDelete
 4. Anonymous4/9/15 15:45

  ^tuo. porukka näkee nykyään blogeissa niin hienoja luksuskämppii stadin keskustas, et olettaa automaattisesti ekan asunnon olevan puulattiallinen, hienot keittiötasot jne. tietty toi on priorisointia, mutta mielummmin asuu just tommoses teidän kämpäs ilman et tarvii pahemmin lainoja nostella ja saa säästettyy hienoon omistusasuntoo , kun taas et valmistuis taskut täynnä opintolainaa ja alottas työuran niitä pois makselemalla.

  ReplyDelete
 5. Anonymous5/9/15 15:20

  Siinä voi tolleen käydä kun liian myöhässä lähtee asuntoa ettimään...Ja opiskelijakämpät on kyl aika hirveitä yleensä :D. tosiaan kannattaa kokoajan pitää hakua päällä kun kaiken aikaa vapautuu uusia kämppiä. Kandee myös yksityisen puolelta katsella. ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. pistettiin hakemus kuites jo tammikuus ettei siitä oo kii:) ei vaa vapautunu ku yks .. ei haettu ees yksityiseltä mutta saa nähä miten jatkossa , kyllä tossa pystyy asuu ei siin sillee mtn vikaa oo :)

   Delete