Friday, 14 August 2015

WEEKEND FESTIVAL 2015

Viikko sitten koitti meikäläisen ensimäiset festarit! Nyt jälkeenpäin ajateltuna kaikki oli aikalailla niinkun olin kuvitellutkin, jollain tapaa jopa paremmin jollain tapaa huonommin. Ajattelin nyt kertoa aika päivä tarkasti meidän reissusta ja omista fiiliksistä kyseisistä festareista. Ja nämä ovat sitten kaikki vain minun mielipiteitäni, erimieltä saa olla tietekin!

Collage1

Matka Jyväskylästä starttasi kahden auton voimin aamulla ysin maissa ja pari tuntia autossa vierähti varsin nopeasti festareita odotellessa. Käytiin viemässä hotellille tavarat ja suunnattiin keskustaan vaihtamaan rannekkeita.. ja eihän siitä tullut mitään. Yhdessä kaupassa niitä enään oli jäljellä ja jonoa riitti ulos asti. Päätettiin suosiolla suunnata festarialueelle ja siellä vaihto kävikin varsin näppärästi ja nopeasti!

Ensimäinen järkytys koitti kuitenkin ennen porteille jonottamaan pääsemistä, sillä tietystihän alkoholijuomat yms muut piti jättää matkasta pois, se ei ollut järkytys vaan käsky koski kaikkia muitakin juomia? Meillä oli varmaan jokaisella matkassa avatut vesipullot mutta avattuja ei saanut viedä eteenpäin joten kaikki nesteet jäivät sitten kauas porteilta. Vesipullojen kohdalla sitä vaan en ymmärtänyt, eikä selkeää ohjeistusta tuntunut olevan siitä että vain avaamattomia pulloja saa viedä eteenpäin. Noh selvittiin kuitenkin, vaikka jouduttiin naurettavat 2 tuntia jonottamaan auringonpaahteessa hiki virraten. Ensimäinen asia taisikin sisälle päästyä olla juomisen ettiminen mutta onneks siinä ei mennyt kauaa. Oli muuten ihan super kuuma.

Miinusta ehdottomasti jonotus, mutta se nyt on odotettavissa festareille mentäessä.

Collage2

Porukka meillä vähän jakaantui, sillä pojat tykkäsivät kuunnella hieman eri musiikkia kuin minä ja Jenni. Me kuites päästiin Jennin kanssa melkein eturiviin fiilistelemään muutamia artisteja ja täytyy sanoa että oli pirun hyvät kekkerit ! Fiilis oli katossa kokoajan, kuuma oli mutta mielummin niin päin.

Collage3

Iltaa kohden alkoi tulla jo kylmä, ellei ollut ihmismassan sisällä hyppelemässä. Me oltiin alueella loppuminuuteille saakka ja sitten alkoi taas se jonotus ulos?! Porukka säntäilee sinne tänne, tönii, , kaataa juomia päälle, juoksee ja väistämättäkin siinä kaverin kadottaa. Joku tovi sai tiensä ulos löytää ja lopulta kun löysi oli enää turha haaveillakkaan hyppäävänsä metroon tai bussiin... Liikaa ihmisiä.

Joten mepäs sitten käveltiin muun ison ihmismassan kanssa keskustaan. Jalat huuti jo ennen kävelemään lähtemistä sen verran että teki mieli tilata vain taksi ja hinautua sen turvin hotellille. Lopulta perille päästyä oli enää tehtävänä löytää ruokaa ja painua nukkumaan. Mutta sitten se hupi vasta alkoikin... Hotellin lähellä oli Burger king ja sinne mentiin sitten varmaan puoleksi tunniksi jonottamaan ruokaa. Siinä seisoskellessa yhtäkkiä tunsin kuinka huono olo valtaa mut, olin iha varma että nyt on juostava vessaan mutta ei siitä ollut kyse. Otin Lanesta kiinni ja sanoin että mua heikottaa ja seuraava asia mitä huomasin oli ihmishulluus mun ympärillä ihmettelemässä pientä tyttöstä Burker kingin lattialla pökertyneenä. Koko päivän hyppiminen ja jaloilla oleminen vaati veronsa ja hirveä nälkä siinä ohella. Pyörtymisen jälkeen tuli onneksi heti hyvä olo ja ruoan saatua unikin aika nopeasti.

Tuosta kaikesta tulikin vain tajuttua se, että festareilla ilmeisesti tulee puolet ajasta käyttää ruoan jonottamiseen jos haluaa hengissä selvitä. Weekendeillä oli kyllä jos jonkinmoista ruokatarjontaa, kaikki tosin yli hinnoiteltua ja erittäin suolaista, mikä johti siihen että nestettäkin piti tankata..

No mutta eka päivä selvitty, seuraavaksi kahteet kohti toista päivää!

Collage4

Tokana päivänä lähdettiin Jennin kanssa jo kahdelta jonottamaan, sillä se jonotus kauhistutti meitä aivan liikaa. Se kuitenkin oli hyvä ratkaisu sillä reilu puoli tuntia jouduttiin vain jonottamaan ja oltiin jo alueella. Suunnattiin Mega Flippiin fiilistelemään ja siitä kuuntelemaan Tungevaag & Raabania, meidän lempparia !

Nähtiin kavereita, otettiin paljon kuvia, seikkailtiin alueella, eksyttiin kavereista, etittiin kavereita kolme tuntia, tanssittiin, naurettiin, nautittiin.. Puoli kymmenen maissa, viimeisen artistin alkaessa soittamaan tehtiin "ratkaiseva siirto" meidän kärsivällisyyden puolesta ja lähdettiin talsimaan metrolle. Joo, jäi ehkä vikat biisit kuuntelematta mutta en halunnut että sekin ilta johti siihen ettei jalat enää kanna, varsinkin kun iltaa oli tarkoitus jatkaa vielä muuallekkin. Metroon selvittiin ja pienen suunnistuksen jälkeen hotellille. Kahden päivän tamppaamisen jälkeen tuntui varsin hyvältä heittää selälleen hotellin pehmeään sänkyyn jalat kohti kattoa!

Collage5

Ilta jatkui kaveriporukalla myöhään aamun tunneille ja viikonloppu oli pistetty pakettiin. Aamulla pistettiin kamppeet kasaan, haettiin herkkua matkalle ja suunnattiin kotia.

Viikonloppu oli onnistunut, meillä oli ihan super kivaa enkä kadu reissuun lähtemistä! Mahtavia artisteja, hyvää musiikkia jne. Mutta olihan siellä ne huonot puolensa joihin ehkä moni muukin toivoisi muutosta tulevina vuosina. Ymmärtääkseni asiat oli tänä vuonna järjestetty kuitenkin paljon paremmin kuin viime vuosina? Mm. vessoihin meidän ei tarvinnut kertaakaan yli 5min pidempään jonottaa.
Onnistunut festariviikonloppu! Täynnä toki säätämistä ja matkassa epäonnea mutta festarimeininki on aina festarimeinkin. Ehkä ensivuonna vipliput niin ei tarvitse valittaa jonottamisesta :_D


Olitteko te Weekendeillä ja minkälainen fiilis teille jäi viikonlopusta?

11 comments:

 1. Anonymous14/8/15 13:13

  Weekendeillä on kyllä suomalaisista festareista parhaimmat esiintyjät, mutta siihen se hyvä tais sitten loppuakkin :-D Ensinnäkin ihan liikaa teinejä, jotka oli jo puoli kasilta illalla sammumispisteessä. Toiseksi anniskelualue oli jotenki tosi huonosti hoidettu. Sinne sai odottaa että pääsi sisälle ja odottaa että pääset tiskille ja sit ei myydä ku yhtä juomaa kerralla. Sitten uudestaan jonottamaan tiskille :-D Bambumajoja ois voinu joku edes vähän siivota kun ei mistään löytyny paperia iltakuuden jälkeen, kopit oli täynnä roskaa ja sinnekin ku olit menossa nii joku etuili. Poistumista oltiin yritetty ainaki suunnitella sujuvaksi mut sellasen ihmismassan kans ei mikään onnistu, vaikka meki lähdettiin etuajassa. Säälitti vaan niitä satoja järkkäreitä ja poliiseja :-D Ne ois mun mielestä ollu paljon paremmat K18 festareina, mutta ymmärrän, että kävijät ehkä sit vähenis reilusti. En kyllä tiiä oonko menossa enää toista kertaa :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. oon samaa mieltä noista "teineistä" siinä mielessä kun ne sitä viinaa kittasivat ihan huolella ennen alueelle menoa... ja kaikkein kauheinta oli nähdä anniskelualueella selkeästi alaikäisiä väärennettyjen papereiden kera. Tai no enhän mä varma voi olla mutta kyllä ihmisestä aika hyvin näkee jos se selkeästi alaikäinen on. Ikäraja olis ihan hyvä noin isoille festareille, ehkä k16? Anniskelualueelle jonotus oli kyllä joo aika ikävä homma mutta onneksi se veti aika nopeesti.

   Paljon oli huonoa paljon oli hyvää, onneksi ainakin oma kokemus oli sen verran positiivisen puolella että voisin uudestaan mennäkkin :) harmi jos sun kokemus ei sit niinkään :/

   Delete
  2. Anonymous14/8/15 23:10

   hahahaha itekki oot vielä yks teini :DDDD

   Delete
  3. mun mielestä teini on alaikäinen .. jos 19vuotias on sun mielestä teini niin okei :D mut mä en ajattele ainakaa niin

   Delete
 2. Anonymous14/8/15 16:39

  Mä voisin sanoo tosta pullohommasta sen että nämä kiellothan on tullut syystä. Haistamallakaan ei nykypäivänä voi välttämättä ottaa selvää onko se tosissaan vettä/viinaa/sisältää tyrmäystippojen tapaista esimerkiks. Henkilökunta pääsee vähemmällä kun pullot jätetään alueen ulkopuolelle. Mun mielestä eri asiahan olis jos siinä on vielä merkit avaamattomuudesta, mutta jos se on avattu, ei voida tietää mitä siinä oikeesti on ja kuka nyt tollases isos tilaisuudes rupee kaikkia haistelee/maistelee :D aluks sitä iteki ihmetteli mut nyt sitä on tajunnu et mistä on kyse. Ja tietty ihan puhtaan bisneksenkin kannalta: jätetään halvemmat ulkopuolelle ja ostetaan törkeellä hinnalla alueelta :-) näin se vaan taitaa mennä aikalailla joka paikassa. Tai ok ei ihan mut melkein :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ymmärrän mä sen siis silleen, mutta kun vettä ei sitten edes myyty siihen jonoon vaan porukka voi huonosti ja pyörtyili sielä.. missään ei etukäteen esim lukenut enne festarialuetta että vain avaamaton vesipullo on ok... Se oli vaan aika rajua kaikkia jonottajia kohtaan kun sai oikeesti pelätä että kohta lähtee jalat alta.. :/

   Delete
  2. Anonymous14/8/15 21:19

   olihan siellä ilmaisia vesipisteitä?

   Delete
 3. Anonymous14/8/15 18:15

  Me ei ainakaan saatu viedä alueelle edes avaamattomia vesipulloja.. :/

  ReplyDelete
 4. Anonymous14/8/15 22:26

  Eikös kaikille festareille/keikoille jne oo kielletty ihan yleisesti toi avaamattomien pullojen vienti. Tietysti vähän tyhmä juttu mutta ihan perus turvallisuusasia. Eli aina avaamattomat pullot mukaan tai sitten juo avatun puollon loppuun ja laittaa turvatarkastuksessa pois. Ruissiin on myös aina saanut viedä tyhjän pullon jonka voi sitten festarialueen sisäpuolella vesipisteissä täyttää, mut ei ilmeisesti weekendeillä ole tällästä vesipistesysteemii?

  ReplyDelete
  Replies
  1. on vesipiste systeemi mutta pointti oli se ettei vettä saanut siinä monen tunnin jonossa kun edes jonoon ei saanut viedä vesipulloa jossa oli vettä....

   Delete
 5. Anonymous16/8/15 19:52

  Tuntuu ettei porukka nyt ymmärrä sun pointtia siitä että kun portille oli vielä satoja metrejä niin järkkärit käski jättämään juomat siihen. Meille nämä kyllä sanoivat että avaamattomat jää tähän. Vaikka ei me niitäkään kyllä siihen jätetty, laitettiin vaan kassiin ja käveltiin ohi niin oli sitten juotavaa siellä jonossa ja jäi siitä sitten tyhjä pullo kun alueelle pääsi sisään!

  ReplyDelete