Tuesday, 17 March 2015

PARIN PÄIVÄN AAMIAINEN & HÖPINÄÄ KIRJOITUKSISTA

IMG_1244

Tervehdys taas "pitkästä" aikaa. Kiirettä on pitänyt, mutta pian hellittää. Fiilikset viime viikkoina ja päivinä on ollut vaihtelevat, mutta onneksi aamut on lähtenyt käyntiin mukavasti hyvien herkkujen kera. En oo tainnutkaan tänne blogiin koskaan suuremmin kirjoitella minkälaisia aamupaloja/välipaloja tykkään mieluiten syödä, joten sekin tulee tässä samalla.


Kevään kirjoitusurakka vetää viimeisiään. Takana on jo äidinkieli, englanti ja psykologia. Äidinkieli meni mukavasti ja siitä jäi hyvä fiilis, mutta samaa en viime perjantaina kokenut kun poistuin englantia kirjoittamasta. Koe oli tajuttomana vaikea, varsinkin minulle kuka ei mikään huippu englannissa ole koskaan ollut. Perästä kuului puhetta, että opettajatkin olivat puhuneet että koe oli yksi vaativimmista, eivätkä he olisi itsekkään osanneet vastata kaikkiin tehtäviin. Tein kuitenkin parhaani ja väsersin tehtäviä melkein 6tuntia. Enää ei auta kuin pitää peukut pystyssä sen suhteen. Samaistuuko kukaan muu näihin fiiliksiin englannin suhteen vai menikö teillä kirjoittajilla tuo hyvin?

Kuten jo taisin syksyllä mainita, lähdin nyt keväällä uusimaan psykologian. Uusimiseen suhtauduin rauhallisin mielin, harjoittelen ja luen jos muilta aineilta jää aikaa. Luin kyllä psykologiaa ja opiskelin itselleni vaikeimpia asioita, mutta yleisesti ottaen en usko että arvosana tulee nousemaan. Koe kuitenkin oli todella mukava ja mielenkiintoinen, eikä yhtään samanalainen kuin viime syksyinen.

IMG_1229

En ole koskaan tykännyt lukea tai harjoitella kokeisiin, olen kokenut sen aina todella vaikeana mutta selviytynyt onneksi aika hyvin! Kirjoituksiin lukeminen on kuitenkin ollut yllättävän helppoa ja olen saanut käytettyä paljon aikaa oppiakseni. Näin lukulomalla varsinkin aikatauluttaminen on ollut todella helppoa kiitos juurikin tämän "loman".

Aamulla heräilen aina 9.00 maissa ja istuskelen keittiönpöydän ääressä aamupalaa nautiskellen ja samalla vähän "kivempia" asioita puuhaten, kuten blogeja lukien tai muuten vain facebookia selaillen. Pian tämän jälkeen alkaa ahkera opiskelu jota jatkuu pitkin päivää iltaan saakka. Yleensä päivässä opiskeluun kuluu 3-6h riippuen päivän muusta ohjelmasta, esimerkiksi salitreenistä/valmennuksesta.

IMG_1233

Sitten siihen aamun kohokohtaan, mitä varten tietysti noustaan ylös!

Kouluaamuisin syön aina puuron sekä juon kupin teetä. Yleensä en sen kummempia kerkeä tekemään. Mutta näin kun aikaa on enemmän, teen itselleni mitä useimmin jonkin raikkaan aamupalan joka sekin raikkaudellaan saa olon entistä virkeämmäksi.
Lemppareita on

- jugurttia + banaania sen seassa
- hedelmäsalaatti
- smoothie
- leipä salaatin,tomaatin kera
jne.

Yleisimmin vastaavia tulee popsittua myös välipaloina. Raikkaus on se juttu mikä varsinkin kesää kohden on se mun lemppari!

IMG_1234

Viimepäivinä oon suositunut lukemisten ohella juurikin hedelmäsalaatteja. Lukiessa tuntuu että kokoajan pitäisi olla jotain naposteltavaa, että juttu kulkee. Hedelmäsalaatin oon kokenut yhdeksi parhaimmaksi vaihtoehdoksi tässä tapauksessa, terveellistä ja sitä voi vetää niin paljon kun sielu sietää!

Hedelmäsaalatin kaverina viimepäivinä on ollut herra matematiikka.

IMG_1239IMG_1240

Tänään jatkuin puuhat viimeistä kertaa matikan parissa ja jatkuu vielä jonkun aikaa tämän postauksen jälkeenkin. Matikka on mulle tosi vaikeeta ja huomista odotan ainoastaan kauhulla. Parhaani teen kuten aina, mutta en osaa sanoa yhtään mitä on tulossa kun toukokuussa saa tietää kirjoitusten tulokset.

Lopetan tän höpinän vielä kertomalla tämän aamun herkusta; terveellisistä proteiini letuista.
Itse sekoitin kuhlossa kaksi kananmunaa, maitoa, kaurahiutaleita sekä banaanin. Joukkoon lisätäkseen juurikin sitä proteiinia olisi voinut laittaa esimerkiksi heraproteiinia, mutta omani jätin välistä koska makuna tällähetkellä toimii suklaa, enkä tiedä olisiko se tuohon sopinut. Päälle pakastimesta pienesti sulatettuja marjoja. Hyvää, vaikka taisin juuri pari päivää sitten tokaista etten näistä tykkää!

Olipahan asiaa tällä kertaa, urakka hellittää perjantaina ja sitä lähdetään kaveriporukalla juhlistamaan. En voi uskoa että aika meni näin nopeasti ja mun "koulu" on oikeasti pian ohi. 
Joko teillä abilukijoilla on kirjoitukset ohi vai vieläkö aherratte? Entäpä mitkä on teidän lemppari aamupaloja/välipaloja?

25 comments:

 1. Oon ylpee sust, ku oot jaksanu joka aamu herätä lukemaan! Itse en oo jaksanu lukee yhtään ja kauhistutttaa erittäin paljon se huominen matikka... Kaikki muut aineet on menny kohtalaisen hyvin ilman lukemistakin, mut matikassa kyl tarvitaan sitä laskurutiinia, mitä mulla ei nyt valitettavasti ole:(( Laskimet ja maol on jo koululle viety ja nyt ei auta muu kuin toivoa parasta! Tsemppiä sulle huomiseen! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi että.. matikkaa on kyl silleen niin vaikee opiskella, kun jotain ei tajua ni eipä ole sitä opettajaa vieressä neuvomassa :/ mäki tänään yrittäny puhelimen laskimella laskea mutta aika haasteellista on :D tsemppiä sullekkin kyllä se hyvin menee !! toivotaan että jutut muistuu mieleen Sitten koetilanteessa:) en mökää kaikkea ole kerennyt paljoa opiskella ..

   Delete
 2. Anonymous17/3/15 15:18

  mun mielestä opettajat sanoo enkusta aina, että on ollu jotenkin poikkeuksellisen vaikea koe, nimittäin ite kirjotin viime keväänä, jollon opet hoki tota samaa ja poikaystävä sitä edellisenä vuonna jollon puhuttiin myös samaa. mut noi pitkän enkun yo:t on kyllä niin perseestä, täynnä kaikkia poikkeuksien poikkeuksia ja kompia ja toihan on testattu englantia natiivina puhuvilla ja nekään ei oo saanu kaikkia oikeen:D tietty suomessa on englannin osaamisen taso tosi korkee niillä parhaimmilla tyypeillä ja koe pitää olla vaikee, jotta saadaan eroteltua jyvät akanoista, mutta on toi kyllä aivan naurettava silti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. jep .. vaikea koe toi oli monelle toivotaan että hyviä ei tällä kertaa ole niin paljoa ja mua huonompia enempi että yltää edes läpipääsyn... enkussa ne kikkailee noilla kokeilla nii paljon.. taidon LISÖKS pitöis löytyä kykyä tajuta ne mutkat ja kieroudet..

   Delete
 3. Anonymous17/3/15 16:51

  Enkku oli kamala! Oon ite siinä niin surkee, siis kaikessa paitsi ihan perusenglannissa, että hieman kyllä pelottaa miten käy. Alustavat pisteet ilman ainetta oli aika onnettomat ja kuuntelu ei oo koskaa ollu mun juttu... ja tänä vuonna mun mielestä ne aineetkin oli ihan outoja. Ei oo enne ollu mulla tommosta tilannetta et hyvä kun tajuan tehtävänantoja. Tsemppiä huomiseen matikkaan, itse myös sitä tässä jännittelen :D nimim. Ei sekään mun vahvin aine.

  ReplyDelete
  Replies
  1. oot saanu jo alustavat? mun pitää vielä niitäkin jännittää kuuntelusta oon saanut ainoastaan. Aineet oli joo outoja, kirjotin siitä bond jutusta :-D Kiitokset vähän myöhässä! Matikka meni onneks vissii iha jees :)

   Delete
 4. ihan perseestä koko enkun koe. Tekis mieli mennä heittelee ytl rakennusta kanamunilla.

  ReplyDelete
 5. Tää abikevät on kyllä rankkaa aikaa! Itellä on kans takana enkku ja äikkä, joista voisin sanoa täysin päinvastoin kuin sä! Mulla äikkä meni ilmeisesti ihan puihin, ja sitten enkku taas tuntu melko selkeeltä! Edessä ois viellä lyhyet ranska ja espanja ja toi huominen matikka! Matikka jännittää kyl ihan kauheesti! Tsemppiä sulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. no älä vaan.. Ja aijaa, no sä oot vissiin hyvä kielissä voi kumpa mäkin voiisn kirjoittaa jonkun muunkin kielen kun enkun mutta eipä taidot riitä :_D Ei sitä koskaan tiedä miten noi on menny, pidetään peukkuja :)

   Delete
 6. Anonymous17/3/15 17:41

  Enkun yo-koe on muutenkin ihan kummallinen. Sellaista oikeasti tarvittavaa kielitaitoahan se ei kyllä tollaisena testaa. Esseeosio ja kuuntelut toimii kyllä joo, mutta ne tuhannet monivalinnat -.- Mielummin olis vaikka tekstin pohjalta soveltava luetunymmärtämisen tehtävä ja suullinen osuus, ne monivalinnat on aivan perseestä. Mutta jos koe on ollut yleisesti vaikea, niin rajathan tippuu, niin pidetään peukkuja, että sieltä joku mukava arvosana napsahtaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. no oon kyl sama mieltä, ne monivalinnat joutuuu kyl joskus vetää ihan täysin randomilla ja tuntuu välistä että kaikki vaihtoehdot toimis jokaisessa..... Jep toivotaan, mulle riittää että pääsisin ees läpi vaikka olishan tuo A enkusta kyllä aika noh, alhainen. Kyllä mulla enkku sujuu kaikinpuolin tosi hyvin puhuessa varsinkin tulee kieliopillisesti oikeita lauseita ja sanastoa riittää mutta sen kaiken siirtäminen paperille on tosi vaikeeta + niiden kokeiden tajuaminen edes aarghh

   Delete
 7. Anonymous17/3/15 17:56

  tuo englanti oli aivan kamala, sain prelistä C:n ja nyt meni huomattavasti huonommin. Jos menee läpi, niin just ja just, pelottaa :( oli kyllä huomattavasti haasteellisempi kuin aiemmat yo kokeet, joita on koulussa tehty ihan suht hyvällä menestyksellä :/ onnea matikkaan! toivottavasti sen jälkeen on vähän parempi fiilis kuin enkun jälkeen! :D

  ReplyDelete
 8. Anonymous17/3/15 21:12

  Mä luulin että olisin vaan ite huono enkussa... mut onneks monet "taitavammatkin" sanoo et oli vaikee... ehkä me kaikki läpi päästään!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous17/3/15 21:24

   ei auta muu kun toivoo että 5% kirjottajista on huonompia:D

   Delete
 9. Mun lukuaikataulu näyttää aikalailla samalta kuin sulla: aamulla aamupalan ohella blogien lukemista ja sen jälkeen lukemista iltaan asti aina välillä pieniä taukoja pitäen :) Tsemppiä matikkaan, mulla on vielä perjantaina yhteiskuntaoppi jäljellä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, tää toimii kyl ihan kivasti :) ei oo kiirettä ja voi rauhassa opiskella! Kiitokset vähän myöhässä ja tsemppiä sulle huomiseen! Mulla vielä kanssa terveystieto :)

   Delete
 10. Samat fiilikset enkusta.. Äskön lähti ylppärimekko tilaukseen joten ois pare päästä läpi. Saas nyt nähdä ja kyllä muuten harmittaa jos ei läpi mene. Nyt ollaan kuule niin äärirajoilla pisteiden kanssa.. ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en oo ees uskaltanu vielä tilata mekkoa XD Pelottaa nyt tuo enkku kaikkein eniten vaikka luulin että matikka on ainut missä mennään äärirjajoilla pisteiden suhteen.... toivotaan parasta :-D

   Delete
 11. Meijän enkunopettaja tuli sanomaan mulle kokeen jälkeen, että se ei olis itekään osannut niitä kaikkia kohtia, joten kyl se oli vaikee.. :D Ärsyttää, koska kuuntelu meni ihan tosi hyvin (88/90p) nii oli tosiaan mahdollisuudet L:ään, mutta eipä taida sitä tulla.. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. no jep!!! Ja ohoh vähänkö oot saanut hyvät kuuntelusta :O toivottavasti meni muutenkin sit hyvin että saat ansaitsemas arvosanan! Mulle tärkeintä on nyt vaan päästä läpi, voisinkohan ikinä haaveilla edes L:stä :_D

   Delete
  2. Anonymous20/3/15 17:50

   ottakaa nyt ihan rauhassa, jos se koe on ollut KAIKILLE vaikea, niin sillon pisterajat tippuu. jos prelistä normaalisti ällää vetääneet on kirjottanu huonosti, niin ei se tarkota että he saavat tyyliin C, vaan sillon kaikille vaikeaksi osoittautuneen kokeen rajat tippuu ja pienemmillä pistemäärillä saa L.

   gaussin käyrä, anyone?

   Delete
 12. Anonymous19/3/15 18:46

  Miten sun kuuntelu meni? Monta pistettä sait? :)

  ReplyDelete
 13. Tää teksti oli vähän sekavaa :-D mut varmaan johtuu siitä että yokokeet saa pään muutenki jo sekasin.

  Mut pidetään peukkuja et tulee hyviä arvosanoja ! :-)

  ReplyDelete