Saturday, 30 November 2013

76 päivää...

Jatta: Vanhojentansseihin!!! äääää oon jo nyt ihan innoissani. Päätin tulla tekemään tälläisen fiilistely ja suunnittelupostauksen kysyäkseni teiltä vähän myös vinkkiä.

Mulla on kaikki valmiina, melkein. Mulla on itse mekko, kampaaja varattuna, löytyy täydet suunnitelmat jatkoille, jatkoille oma mekko … Mutta vielä riittää vähän tekemistä 76päivälle. Täytyisi päättää miten laitan hiukset, mitenkä itseni meikkaan, minkälaisilla kengillä tanssin, mekkoa pitää lyhentää ja kaventaa jne.. Paljon juttuja, uusia juttuja mulle.


Hiukset on tässä nyt se "isoin" juttu, sillä en osaa yhtään päättää miten haluan mun hiukset laittaa! Teinkin tähän muutamat kollaasit netistä etsityillä kuvilla, vähän osviittaa siihe mitä oon lähtemässä hakemaan

Ribbet collageooRibbet collagem

Noh, kaksi vaihtoehtoa; nuttura (sotkuinen, simppeli, jotain lettiä, pientä kiharaa, timsuja) taikka hiukset puoliksi auki erilaisilla variaatioilla.

Ylläolevat kuvat on aikalailla juuri sellaisia, mitä suunnitellutkin olen. Mulla vaan on hirveästi pelkoja ja epäilyksiä kaikkia kampauksia kohden… Nuttura olisi täydellisin vaihtoehto, nimittäin se sopisi selästä auki olevaan jatkojen mekkoon ja siihen saisi tehtyä mitä vain kivoja juttuja, mutta niin moni aikoo laittaa nutturan. Ja mä myös pelkään että päivänmittaan se aukeaa ja lössähtää ja räjähtää tai jotain vastaavaa??
Hiukset puoliksi auki on myös se toinen vaihtoehto, siihenkin haluiasin jotain lettiä ja isot kiharat. Jatkoille ei ehkä niin hyvä kampaus ja pelkäisin myös että päivänmittaa kiharat lössähtää! Voi että mulla on pelkoja… Mietin myös mihinkä kampaukseen mun hiukset riittää? Tarvinko lisää hiusta, mitä?

Kertokaa hei kokemuksia vastaavanlaisista kampauksista, kokemuksia toimivuudesta, pysyvyydestä ihan mistä vaan!!!


Kampaajalla käyn siis laittamassa hiukseni kyseisenä prinsessapäivänä, mutta meikata aijon itse. Säästää rahaa, ja epäonnistumisesta voi olla vain itselleen vihainen ;DRibbet collageqRibbet collage

Kokonaisuudessaan aijon pitää meikin aika simppelinä, mutta silmiin aijon kokeilla jotain aivan uutta. Ylimässä kollaasissa näkyvä glitterimeikki on aikalailla se mitä lähden hakemaan. Olisiko tuo nyt sitten sekoitus smokey eyetä ja glitteriä. Ainoa ongelma tässä vain on se, että en pahemmin luomiväreillä ole leikkinyt enkä myöskään vielä omista mitään kunnon blingbling glitteriä… Kysyisinkin nyt teiltä (mahdollisesti kokeneemmilta meikkaajilta) vähän vinkkejä vastaavaan meikkiin ja ehkä myös jotain ihan glitteri vinkkiä, millaista kanattaa ostaa, mikä kestää ja miten sitä parhaiten laitetaan. Oon kyllä katsellu tutoriaaleja youtubesta, mutta ei niistä koskaan tiedä ja en meinaa oikein pysyä mukana niissä xd Vähän siis myös tämäkin huolestuttaa mua, tämä meikkaaminen. Tekoripsiin en oo lähdössä varmaa ollenkaan, en osaa käyttää sellaisia..


Kuulostaa varmaan siltä että oon ihan sekasin jo sen kymmenienkymmenien päivien päästä olevan prinsessaviikonlopun suhteen, ehen, en mä niin sekasin ole mitä annan olettaa. Kuhan saan kampauksen päätettyä ja kunnon meikit hommattua on kaikki ihan fine… Mutta tosiaan, otan vastaan kaikenalaisia vinkkejä kyseiseen päivään liittyen, hiuksiin, meikkiin ihan mihin vain!

Ja loppuun piti vielä pyytää anteeksi pientä hiljaisuutta mun osalta täälä blogissa, on ollu vähän kaikenlaista muuta menoa etten kuvia ole kerennyt ottamaan. Nyt lähden kuitenkin kauppaan ostamaan hiusvärejä!! Wiiiii vihdoin, mutta tosiaan kotivärjäilyä siis luvassa, saa nähä miten käy

31 comments:

 1. tollanen suttunen nuttura olis ihan törkeen upee! Se on niin massaa, että hiukset on puoliks auki ja muutenkin sulle sopis tollanen nuttura kampaus(:

  ReplyDelete
 2. Suosittelisin ehdottomasti käyttämään tekoripsiä jos tollasta glittermeikkiä lähdet tekemään. Hyvältähän se näyttää omillakin ripsillä, mutta tekoripset laittaessa näkee miten ison eron ne tekee ja meikki näyttää paljon suunnitellummalta ja valmiimmalta.

  Glittereistä sen verran, että esim eBayssa myytävät glitterit jotka on alunperin tarkoitettu esim geelikynsiin toimii hyvin luomilla jos ne yhdistää Make Up Storen mixing liquidiin. Mixing Liquid maksaa suomessa jonkun 25e, mutta näin kun sitä useamman kerran oon kokeillut niin todellakin sen arvoinen on. Glitterithän ei itsessään tartu mitenkään, mutta tässä sulle vertaileva kuva siitä mitä Mixing Liquid tekee:
  http://farm4.staticflickr.com/3721/11132369844_888f1bf74f_o.jpg eli alempana ilman nestettä ja ylempänä nesteen kanssa. Ja lisään vielä, että Mixing Liquidiin tekoitettuna saa tehdä kaikkensa, että sen saa ilman meikinpoistoainetta pois, että pysyvyyden tuo takaa mainiosti. Glitterin alla kannattaa kans olla samanväristä/asteen erisävyistä luomiväriä, jotta glitterin väri pääsee oikeuksiinsa.

  Toivottavasti auttoi edes jotenkin :)

  ReplyDelete
 3. Mä sanoisin että älä todellakaan laita hiuksia auki, missään muodossa. Ne lässähtää vaikka kuinka oiski hiukset jotka pysyis kiharana. Myös mun mielestä vanhojen tanssien etikettiin pitäis kuuluuhiukset kiinni :) Sulle sitäpaitsi sopis tosi hyvin hiukset nutturalle koska sun hiukset on niin pitkät!

  Hyvällä mallilla oot asioitten kanssa, ei paineita :)

  ReplyDelete
 4. Mulla oli hiukset silleen puoliks auki, eli päälyhiukset tuli kiinni, ja sitten ne muut oli kiharrettuna auki. Pistin vielä tiaran siihen päälle. http://ic.pics.livejournal.com/asimsba/48005917/25121/original.jpg <- ns noin, mut enemmän prinsessakiharat.

  Meil oli tanssit silleen kahtena päivänä, eli torstai iltana ja perjantai aamuna, eli jouduin nukkuun ton kampauksen kanssa. Siihen toi oli aika jees, koska pystyin aamulla ite sitten kiharteleen niit suoristuneita hiuksia jne, kun taas jos ois ollu nutturalla niin ois pitäny käydä todnäk kampaajalla uudestaan. (suosittelen sit koekampausta, koska kampaaja ei välttämättä tajua heti mitä haet ja sit tekeekin ihan erilaisen mitä olit suunnitellu.!)
  Ja tosta meikistä, niin kannattaa panostaa siihen pohjaan. Silleen ettei nenä kiillä heti jne ja luomiin kunnolla pohjustusvoidetta ettei luomivärit leviä. Mut siinä tanssiessa tulee pakostikkin aika kuuma, et kannattaa jotain puuteria pitää aina mukana :D

  Sit suosittelen myös, että pidät mukana hakaneuloja + neulaa + lankaa jos mekko repee jostain kohtaa, eeeeextra strong hiuslakkaa, rakkolaastareita, sit jotain pilttii tms et saa verensokerin nostettuu ja buranaa koska mulle tuli ainakin kauhee hedari siit jännittämisestä :D

  ReplyDelete
 5. jos laitat kiharat, niin suosittelen aika pientä kikkuraa, ne iiisot rennot kiharat lössähtää tosi helposti päivän mittaan...

  ReplyDelete
 6. vasemmalta 3 hiukset :3

  ReplyDelete
 7. itse en pitäisi hiuksia auki koska kiharat lössähtävät tosi nopeesti ! ja myös toi kampaus missä on rusettti antaa vähän liian "mikkihiirimäisen" vaikutelman :) ! joten minä pitäisin hiukset tollasella lyhyen mallisella kampauksella. nuttura kumminkin laitetaan aina tukevasti kiinni ja siihen ymärille lettejä ja vähän kiharoita niin siitä tulis varmasti tosi hieno :) !

  ReplyDelete
 8. Ihan kuin tää olis mun kirjottama! :D Mulla on täysin sama tilanne ku sulla, mekot hankittuna ja kampaaja varattuna, nyt vaan mietin nutturaa vai hiukset puoliauki... Noi sun kuvat oli kivoja :) Meikissäkin oon sun kaa samoilla linjoilla, glitteriä luomiin mutta kokemusta tollasista erikoisimmista meikkauksista ei ole :D Pitää harjoitella muutaman kerran!

  http://cheatclean.blogspot.fi

  ReplyDelete
 9. Mun kokemuksen mukaan se miten kiharat ja kampaus muutenkin pysyy, riippuu hiusten laadusta. Jos ne on liukkaat, voi niitä kiharoita olla tosi vaikee saada pysymään koko päivää. Mutta tietysti ammattilaiset kyllä osaa hommansa, ja vaikkei kotikonsteilla sais ite niitä kiharoita pysymäänkään, niin kyllä kampaamon tädit tietää, mitä tököttiä just sun tukkaan täytyy käyttää. Nutturat pysyy yleensä tosi hyvin kun ne tehdään huolella. Laitoin ite kaverille viime vuonna vanhoihin nutturakampauksen, ja se pysy ilmeisesti hyvin koko päivän, vaikken mikään ammattilainen ookaan. Hiusten pituudesta sun ei todellakaan tarvii olla huolissaan. : ) Jo yllättävän lyhyistä hiuksista saa vaikka mitä aikaseks, eikä sun hiukset oo lyhyttä nähneeetkään.

  ReplyDelete
 10. Ammattilaiset saa kyllä kampauksen kestämään koko päivän. Varsinkin nutturakampaukset pysyy yleensä hyvin ihan riippumatta siitä onko liukaat vai karheet hiukset. Vai jotain siltä väliltä. En oo mikään ammattilainen, mutta jopa mä sain viime vuonna kaverille vanhoihin tekemäni kampauksen kestämään koko päivän. Hiusten pituudesta sun ei todellakaan tarvii olla huolissas. Jo yllättävän lyhyistä hiuksista saa vaikka mitä aikaseks, eikä sun hiukset oo lyhyttä nähneetkään : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe. Näyttää tosi järkevältä ku luulin että sähläsin jotai eikä mun kommentti tullukaan ja sit oon kirjottanu käytännössä saman uudestaa ja vielä anonyyminä :D osaan. mut joo, tyksin kaikista noista kampausvaihtoehdoista! En usko että pieleen menee vaikka mihin niistä päätysit :)

   Delete
 11. Itse kannatan nutturaa, sillä se kestää (minusta) kauemin parempana :-)

  ReplyDelete
 12. En tiiä miten teillä on tanssit eli onko kahtena päivänä kuten meillä oli että eka tanssitaan vanhemmille edellisenä iltana ja varsinaisena vanhojen päivänä omalle koululle ja kaikki koulut yhessä. Mut jos teillä on tanssit kahtena päivänä nii suosittelen edottomasti nutturaa koska auki olevat hiukset ei pysy hyvinä yön yli eikä muutenkaa jos sattuu esim sateinen päivä. Toi lettijuttu on hyvä koska se pitää tota kampausta koossa ja on muutenki kivan näkönen :)

  ReplyDelete
 13. Tohon silmämeikin glitteriin mullon vinkki! Ite oon käyttäny hm:n glitter eyelineriä vastaavasti ja levittäny sitä siis tollain ihan reilusti. Ja hyvin on pysyny! Vanhoihin kuitenkin ostaisin varmempana valintana jonku ihan kunnon meikkimerkin glitter eyelinerin! Tietty on myös irrallisia kosmetiikkaglittereitä mut semmosta on huono ottaa mukaan jos haluaa lisätä päivän mittaan, toisin kun toi eyeliner kulkee helposti mukana(---:

  ReplyDelete
 14. glitteri varisee aika helposti mutta jos oikein sen kiinnittää nii jotenki kyllä pysyy =)

  ReplyDelete
 15. Aiheutit mulle kriisin kun olin jo päättäny et miten laitan hiukset ja nyt katoin noita kuvia sillei äääää halunnu ne noin tai noin tai noin :D

  ReplyDelete
 16. Nuttura! Oon kuullu et jotku paheksuu aukinaisia hiuksia. Siis koska tollasiin tansseihi on aina laitettu hiukset kii, ennen vanhaa siis.

  ReplyDelete
 17. Hei ! Tää ei nyt liity aiheeseen mutta kun blogikirppikselläs on vaatteita myynnissä niin onko noi postituskulut pakolliset vai voiko tulla ite hakemaan tuotteen?

  ReplyDelete
 18. Mä pohdin kans tota kampausta, ja päädyin nutturaan :) Ihan vaan koska ne kiharat ei pysy kuitenkaan niin nättinä, nuttura on kuitenkin helpompi kiinnittää pinneillä :)

  ReplyDelete
 19. Kannatan laittaan nutturan, koska mulla on taas sellanen käsitys, että melkein jokaisella on toi sivulla oleva kiharajuttu. Ja mun mielestä nuttura on juhlavampi tollasen kokopitkän mekon kanssa. Itselläni oli vanhoissa nuttura ja voin kokemuksella kertoa, että kampaajat saa niistä kyllä ihmeaineillaan tosi pysyviä! Itelläkin oli suurena huolenaiheena just toi et pysyykö se kampaus siistinä, mutta kyllä pysyy! Meillä tietty vanhat tanssittiin yhden päivän aikana, joten ei tarvinnu sentään nukkua se nuttura päässä :-)

  ReplyDelete
 20. Anonymous1/12/13 10:52

  Hei onko sulla tietoo et mistä tommosen "timanttisen luomivärin" voi hankkii? Kun oon etsiskelly jo paljon, mutta en oo vaan löytänyt. Toi nuttura on ihana, jossa menee toi letti. Kun meet kampaamoon laittaan, niin sulle laitetaan ainaki kaks pulloo lakkaa, et ei se lössähdä. Kokemusta on. :)

  ReplyDelete
 21. Nii ja muuten! Mulle ainaki kampaaja laitto vähän lisähiuksia omien sekaan. Sulla on kyl paljon pidemmät hiukset ku mulla oli sillon, joten varmasti riittää nutturaan :-)

  ReplyDelete
 22. Anonymous1/12/13 13:13

  sulle vois sopia joku iso ihana niskanuttura ja sen kaveriks tommonen iso letti mikä tossa ekassa kuvassa :) siihen riittäis varmaan sun ihan omat hiukset :) ja jos et oo kovin kokenu noitten luomivärien kanssa nii suosittelen että testailet mooonta kertaa etukäteen sitä juhlameikkiä ettei sit tule aamulla kauheeta paniikkia :)

  ReplyDelete
 23. Anonymous1/12/13 13:53

  hahaaah luin eilen illalla tän postauksen ja nyt oli pakko tulla tänne kertoon unen jonka näin. Unessa joku lähetti mulle tekstarin että aionko mennä vanhojen jatkoille ja aloin hulluna panikoimaan siitä ettei mulla oo mitään vaatteita sinne, sit tajusin että vanhat ja jatkot on vasta muutaman kuukauden päästä. Oon unessa ihan yhtä tyhmä ku hereilläkin... :D

  ReplyDelete
 24. Anonymous1/12/13 17:32

  ihania kampauksia oot miettiny! Mitä omilta kavereiltani oon kyselly niin kaikki on laittamassa hiuksia löysälle nutturalle, että se taitaa olla se 'in' juttu tänä vuonna :/ Toi rusetti juttu ois musta kiva ja vähän erilainen,ja vaikka kiharat vähän lässähtäis niin rusetti varmastikkin pysyis! :) tai sit joku lettikampaus? Ja toi glitter meikki ois upea ja vähän erilainen kun yleensä !!

  ReplyDelete
 25. Anonymous1/12/13 19:49

  Nuttura: hiukset eivät mene silmille, se on tyylikäs ja juhlava, hiukset ei peitä mekkoa, ei latistu, helppo jatkaa nuttura päässä jatkoihin ym. ym. Kannatan nutturaa! Kampaaja osaa kyllä tehdä koko päivän ja tanssien pyörteet kestävän nutturan!:) Käy ehdottamasti koekampauksessa, jonka avulla kampaaja tietää minkälaisen lopputuloksen haluat sekä sen avulla voit myös testata kampauksen kestävyyden. Nuttura on musta ainakin paljon ainutlaatuisempi kuin pelkät kiharat (nopeasti lössähtävät, laineiksi muuttuen rumien suorien haituvien kera, noh ehkä eri lössähtämisasteet tuo ainutlaatuisuutta;D)! Tietysti sun täytyy myös katsoa minkälainen kampaus (nuttura, millainen tai hiukset auki, millälailla) sopii parhaiten sun mekkoon.:)

  Meikistä sen verran, että kokeile kaks tai kymmennen kertaa meikkiä ennen itse päivää!! Meikkipohja on se kaikista tärkein, kestävyys ja esim. kiillon peittävyys. Muista, että harjoitus tekee mestarin;) Make Up Storen valikoimasta löytyy glitter eye linereitä (saa kicksistä), jotka oon ite ainakin todennut hyviksi. En tiedä, miten ne toimisi jos levittäisi koko luomelle, mutta eye lineriä toimivat ainakin todella hyvin ja tuo kyllä glitter lookia pelkästä rajauksesta!:)

  Muista välipalat ja nesteytys päivän menoissa mukana!:) Mutta ennen kaikkea muista NAUTTIA (mahdollisen stressin arvoisesta) prinsessapäivästä!!:) Vanhojentanssipäivä on ainutlaatuinen päivä niin monella tapaa. Nauti, naura, pidä hauskaa, älä stressaa liikaa, muista ettei oikeat tai väärät askeleet näy mekon alta, hymyile ja vedä täysillä!

  -vuosimallia 2013 oleva wanha

  ReplyDelete
 26. Kampaus riippuu ihan sun hiuslaadusta. Heti ku oot päättänyt mihin haluut mennä tekemään kampauksesi, kannattaa käydä juttelemassa sen kampaajan kanssa kunnolla. Mulla on niin törkeen suorat hiukset että nuttura oli melkeinpä ainut vaihtoehto. Ja omasta mielestä puoliksi auki olevat hiukset ei ole niin juhlavat.
  Itse lähetin kampaajalle paljon kuvia ennen juhlapäivää, enkä käynyt missään koekampauksessa. Nutturasta tuli aivan täydellinen ja itselläkin oli just vähän rennompi nuttura, letti ja timanttikoruja hiuksissa (:
  Äläkä panikoi että se purkautuu, hyvä kampaaja saa sen pysymään niin hyvin ettei se nuttura hajoa nukkuessakaan. Mulle tungettiin mm. yli 40 hiuspinniä päähän. Yöllä laitoin hiusverkon päähän ja hyvin pysyi kampaus. Kaksi yötä nukuin sen kanssa ja kolmantenakaan päivänä ei sojotellut hiuksia mistään :)

  ReplyDelete
 27. hei kehtaisikko antaa linkit nuille kahelle viimiselle nuttura kuvalle:)

  ReplyDelete
 28. Anonymous2/12/13 18:12

  eikös se vähän niinkun ole etikettinä, että naisilla ei saa olla hiukset iltapuvun kanssa auki.

  ReplyDelete
 29. Anonymous2/12/13 20:32

  On etikettivirhe jättää hiukset auki/puoliksi auki pitkän mekon kanssa.

  ReplyDelete
 30. Suosittelen laittamaan hiukset kokonaan kiinni nutturalle, koska munkin käsittääkseen pitkän mekon kanssa näin kuuluu olla. Lisäksi se on aikamoista urheilua tanssahdella siinä mekossa koko päivä elikkäs kun vähänkn tulee hiki niin lässähtää varmasti jos ei kunnolla oo kiinni. Niin ja kun mietitcet lässähtääkö nuttura, niin vastaus on että kampaajan tekemä ei todellakaan, mikäli epäilet niin käy koekampauksessa ja hypi ja pompi sen kanssa!

  ReplyDelete